Een terugblik op onze evenementen | Next Food Chain

U bent hier

 

Een terugblik op onze evenementen

16 april 2024
Webinar De gele erwt - opportuniteiten en uitdagingen voor lokale ketens

Wist je dat de gele erwt de afgelopen jaren sterk in populariteit is gestegen? Deze veelzijdige peulvrucht heeft heel wat te bieden als basis voor allerlei plantaardige producten. Maar waarom zou je als bedrijf aan de slag gaan met lokale gele erwten? Dit webinar laat verschillende experts uit het PeaPact project aan het woord over dit eiwitrijk gewas. Want gele erwten bieden kansen voor consumenten, producenten én landbouwers in Vlaanderen. 

 

12 december 2023
Eiwitfestival voor Professionals: Een feest voor de Eiwittransitie!

In een betoverende setting, gehuld in de allure van de schitterende balzaal van het Hilton Old Town Antwerp hotel, vond op 12 december 2023 het Eiwitfestival voor Professionals plaats. Een evenement dat bijna 300 professionals uit de voedingssector samenbracht om te delen, te leren en te inspireren, allemaal rond het centrale thema van plantaardige en innovatieve eiwitten. Initiatiefnemers Next Food Chain en Mosquito In The Room kijken terug op een geslaagd evenement! 

 

21 oktober 2022
De eiwitshift in Vlaanderen

De eiwitshift staat voor meer plantaardige eiwitten op ons bord: niet enkel een win-win-win voor mens, milieu en dier maar ook een interessante economische opportuniteit.

Welke ontwikkelingen en kansen komen er aan voor de plantaardige markt? Next Food Chain organiseerde samen met het Departement Omgeving een studiedag om een antwoord te geven op die vraag. We richtten de schijnwerpers op Vlaanderen: hoe staat het met de Vlaamse eiwitstrategie? Welke trends en innovaties leven er? En hoe kunnen wij ons positioneren binnen de snel groeiende Europese markt?

 

27 mei 2021
Inspiratiedag Flanders Protein Valley

In 2019 werd de Vlaamse eiwittransitie voorzichtig op gang getrapt: Flanders’ FOOD startte een roadmap eiwittransitie op en bedrijfsnetwerk Next Food Chain werd boven de doopvont gehouden. Fast forward naar 2021: er lopen tal van onderzoeksprojecten en er staan er nog meer in de steigers, ministers Crevits en Demir kwamen met een eiwitplan en een Green Deal Eiwitshift, de nieuwe eiwitproducten boomen in de supermarktrekken en de consument lust er ook steeds meer pap van. Tijd om een balans op te maken én vooruit te kijken: op de “Flanders Protein Valley” inspiratiedag van Flanders’ FOOD en Next Food Chain kwam je te weten hoe ver de projecten staan, wie er nog grootse plannen heeft én hoe jouw bedrijf / organisatie / onderzoeksinstelling daarmee aan de slag kan.

 

6 juni 2019
De doorbraak van plataardige voeding in Vlaanderen

In Gent, waar Donderdag Veggiedag dit jaar tien jaar bestaat, hielden Bond Beter Leefmilieu en EVA vzw op 6 juni Next Food Chain boven de doopvont. Dit nieuwe bedrijfsnetwerk brengt spelers uit de de hele voedselketen samen om van plantaardige voeding een vanzelfsprekende keuze te maken, van het veld tot op het bord. Om daartoe te komen willen we plantaardige voeding op de agenda van de beleidsmakers zetten, en op het menu van de consument.